Muziek & Opleiding

Kinderen die na de Muzikale Verkenningen of de Blazersklas graag een muziekinstrument willen leren bespelen,  kunnen zich aanmelden bij Muziek Dans Theater Collectief Hilvarenbeek. Omdat de aanschaf van een muziekinstrument een kostbare aangelegenheid is, kan de KHC van 1839 hierin tegemoet komen door een instrument ter beschikking te stellen.

Kinderen die een blaas- of slaginstrument willen gaan bespelen kunnen dit instrument, zolang het voorradig is, in bruikleen krijgen van de KHC van 1839. Enige voorwaarde daarvoor is dat ze lid worden van de vereniging tegen een gereduceerd bedrag aan contributie. Het lidmaatschap voor kinderen betekent niet alleen dat zij beschikking kunnen krijgen over een instrument, ook worden zij op andere manieren betrokken bij de vereniging. Zo is er o.a. aandacht voor het begeleiden van de leerlingen bij hun muzikale ontwikkelingen, worden zijn uitgenodigd voor jeugdactiviteiten en mogen  jeugdleden gratis de concerten van de vereniging bezoeken.

Bij Muziek Dans Theater Collectief krijgen de leerlingen les van vakdocenten en zijn de lessen gebaseerd op het Landelijk Raamleerplan HaFaBra, dat een 4 fasen structuur kent. Elke fase wordt afgesloten met een examen waarbij de leerling in het bezit komt van één van de landelijk erkende diploma’s A, B, C of D.

Natuurlijk laten de leerlingen hun kunnen en vorderingen ook horen op de voorspeelmiddagen en avonden. Naast de praktijklessen, volgen de leerlingen ook theorielessen waarin muziekleer en gehoorscholing aan de orde komen.