Vlooienmarkt

De Vlooienmarkt

Ieder jaar wordt, eind april, de Vlooienmarkt georganiseerd. In 1966 begonnen met de aanduiding de Grootste Antiek- en Vlooienmarkt van het Zuiden, is de markt vandaag nog altijd springlevend. De jaarlijkse opbrengst is één van de financiële pijlers onder de vereniging. De markt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een traditie waarop wordt gerekend. Dat begint natuurlijk met iedereen die welwillend zijn spullen ter beschikking stelt. Vervolgens de grote getale bezoekers die op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur hun slag proberen te slaan. De keuze is altijd verrassend en gezellig is het er iedere keer weer.

De commissie is het gehele jaar bezig met de organisatie, zoals het ophalen van spulletjes bij de mensen thuis en sorteren. In de grote opslagloods in Esbeek is het regelmatig een drukte van belang, welke een hoogtepunt kent twee weken voor de Vlooienmarkt wanneer de grote inzamelingsactie gehouden wordt.

Tijdens het Vlooienmarkt weekend is letterlijk iedereen in touw. Leden, partners, vrienden, iedereen steekt van vrijdagavond en tot maandagmorgen de handen uit de mouwen. Sjouwen, inrichten, verkopen, even ontspannen, opruimen, vegen, klaar. Dan begint het weer helemaal opnieuw met een lege loods.

De Vlooienmarkt functioneert niet als vuilophaaldienst. Grote bankstellen, kasten, koelkasten of totaal versleten en kapotte spullen moet u absoluut zelf naar de stort brengen. Soms is het een verhuizing of verbouwing die opruimen noodzakelijk maakt. Soms staat iets gewoon al heel lang in de weg. Ook kan een minder prettige gebeurtenis aanleiding vormen contact op te nemen. Via de button “contact” kunt u hierover meer informatie krijgen.