Sjef Roberts KHC studiebeurs

De Vlooienmarkt

De beurs is in 1998 door Harmonie Concordia ingesteld om een blijvende waardering uit te spreken voor de grote verdiensten van Sjef Roberts op het gebied van de amateur Harmonie Fanfare muziek in z’n algemeenheid en hierbij de begeleiding en de stimulering van de jeugd in het bijzonder. Daarnaast heeft Harmonie Concordia gezocht naar een extra stimulans voor de jeugd om het studeren aantrekkelijker te maken. De KHC betaalt voor de winnaar één jaar gratis les bij het Muziek Dans Theater Collectief (MDTC).

Onder leerlingen ontstaat ieder jaar opnieuw een bepaalde spanning, want in principe kan één van hen tot winnaar van de studiebeurs worden uitgeroepen. Behalve lid van één van de leerlingenorkesten moet de laureaat voldoen aan de volgende criteria: leeftijd 12 tot 18 jaar; lid zijn van KHC en wonend binnen het werkgebied; in het bezit van het A-diploma; een uitstekende leerling zijn wat betreft aanleg, resultaten en houding; geen tot weinig verzuim t.a.v. de instrumentale lessen.

De kandidaten worden aangemeld door docenten van het MDTC en voorgelegd aan een speciale commissie. Het bestuur van de harmonie bekrachtigt de voordracht. Het kan dus voorkomen dat er geen winnaar is. Tot op heden gebeurde dat alleen in 2015 en 2019.

  • 1998: Bart Beerens – Bariton
  • 1999: Tom en Joost Smolders – Hoorn
  • 2000: Sanne van Willenswaard – Fluit
  • 2001: Thijs Kiemeneij – Trompet